Kennel Chaser- kvalitets hunde opdræt siden 1974


I tiden fra 1974 havde jeg Springer Spaniels af udstillings typen som ud over at blive udstillede også var velegnet  til jagt og markprøve. Da jeg parrede en af mine tæver med Verdens Vinder Reviret's Adam var resultatet min første Champion, en udstillings DKCH.

Samarbejdet mellem hunde og mennesker har altid fascinerede mig. Denne fascination har været anledning til jeg har beskæftigede mig med mange hunde racer. Jeg har beskæftiget mig  med, Schæffer, Rottweiler, Rhodesian Ridgeback, Grand Danois, Ruhåret hønsehund, Border Collie, Standard Springer Spaniel og Standard Labrador, FT Springer Spaniel, FT Labrador og FT Cocker Spaniel.  I min opvækst var jeg stærk interesseret i Greyhounds .


I 1978 blev jeg godkendt i DKK under kennel Navnet " Chaser" og  beskæftiget mig hovedsagelig med FT Springeren men også F1 Labrador.

I en længere årrække deltog jeg aktivt i mange markprøver og både jeg og i særdeleshed mit opdræt opnåede betydelig succes og har til den dag i dag påvirket de danske Springer's og Labrador's blodlinier i en positive retning ( I august 2019 har 50% af samtlige kuld i Danmark, kennel Chaser hunde i stamtavlen) Flere af mine hunde har således fungeret som grundstammer for andre opdrætters efterfølgende succes( se "tidligere hunde") 

Jeg har eksporteret mit opdræt til USA, England ,Skotland, Norge og Sverige, men i 2021 har der været henvendelser fra USA, Canada, Tyskland, Norge, Færørene, Italien, Schweiz , Holland ,Grækenland ,Romanien, Singapore,Kina og Spanien

I dag koncentrerer jeg mig mere om praktisk brug af mine hunde. Jeg har været aktive jæger i 53 år  og det er af stor betydning for mig at alle mine hunde er brugbar jagthunde. De er på arbejde mere end 40+ gange i løbet af jagt sæsonen og ofte apporterer ca. 1000 fasaner og ænder hvert år. Mine hunde er nøje udvalgt  i forhold til deres afstamnings potentiale , deres sundheds status,  dressurbarhed og skal  indeholde et "pleaser" gen, de skal være udpræget samarbejdsvillige og passer fremragende  både til hundesport eller  som familiehunde.

Jeg blander aldrig mine udstillings typer med jagt typerne, fordi resultatet vil være en manglende kvalitet, da hundene vil udvikle sig til at være  "hverken eller,"

Mine udstillings linier af Labrador , Rhodesian Ridgeback , Border Collie og Golden Retriever med udsøgt "show" afstamninger er importerede fra England, Holland, Canada, Rusland, Ungarn, Sverige, Polen og Ukraine

 Jeg har brugt megen tid, resourser og energi på at opspore netop de udstillingshunde som besidder  en top udstillings stamtavle, sundhed i top men også har working tests eller markprøve resultater i deres linier. De er alle uden undtagelse gode lyst apportører, skudfast og samarbejdsvillige. Derfor  bliver de flittigt brugt på mange gods jagter i løbet af efteråret. Samtlige hunde og hvalpe i kennelen er særdeles kontakt søgende , de er  hverken nervøse eller tilbage holdende.

Samtidige vil jeg gerne understrege at mine hvalpe er særdeles velegnet som familie hunde, den største del af mine hvalpe bliver familie medlemmer, meget ofte i en børne familie hvor de nyder de tætte relationer til familien. Hvalpens instinkt til at apporterer er ikke forbeholdt jægere alene men kan nemt erstattes med en tennis bold!

Jeg har fodret med "BARF", bone and raw food, i mere end 25 år. Resultatet er sunde hunde med regelmæssige løbetid, masser af energi, næsten ingen dyrlæge udgifter, god og vandskyende blank pels, ingen overfølelses problemer og med en stærk resistens overfor bacteria. Hundene har særdeles flotte tænder, ren hvid i farver og har hverken plak eller betændelse

Foderet består af dyrlæge godkendt råt kød og ben samt en del kød/kallun og ben fra både får/lam, rådyr og vildsvin. Ydermere får de hel rå makrel, sild, hornfisk eller ørred.


Hundene får motion i al slags vejr


Jagt og Natur besøger kennel Chaser